6 comments on “Dunai alvilág… interjú.

 1. Gratulálok a cikkhez, riporthoz! Szomorú hangulat, kilátástalan jövőkép, beletörődés amit számomra a végszavak sugároznak. Azért remélem a horgászok és a halak nevében is, hogy nem lehet ez a végszó! Remélem az illetékes MOHOSZ vezetők számára is “leesik a húsz fillér”, a tagok csökkenő száma nem intézhető el egy kulcs mondattal: ” Gazdasági válság van”. A valós okokat keresni és kezelni kell!

 2. Csaba! Hozzászólásaidra mindig érdemes odafigyelni!

  Most olyan témát érintettél ami engem is régóta foglalkoztat, nevezetesen, a Mohosz hozzáállása -pontosabban a hozzá nem állása- a felszinre hozott, jól dokumentált tényekhez. Hiszem, hogy a vizeinken eluralkodott állapotok megváltoztatásának folyamatát csak alulról lehet kezdeményezni, elsősorban az ügyek feltárásával, példa,- és iránymutatással a jóindulatú, tenniakaró horgásztömegek összefogásával. E megaszervezet hallgatása már beszédes, nem tartotta -akár egy hozzászólás erejéig sem- szükségesnek kifejteni véleményét ezekben a fontos, a tisztességes, etikus horgászatot, halászatot érintő, annak hitelét alapjaiban romboló ügyekben és együttérzéséről biztosítani, felkarolni, támogatni ezt az alulról jött kezdeményezést. Magam nem is értem és már több hozzászólónak is feltűnt ez a hallgatás, ez az érdektelenség … “cinkos aki néma”…!

  A Mohosz vezetői részéről a gazdasági válságra való alibi hivatkozás -mint minden más esetben- a problémák elkendőzését, az állapotok konzerválását, a tehetetlen, jól fizetett vezetők túlélését szolgálja, amely csak a további káoszt erősíti. A káoszban pedig -mint tudjuk megszűnik a törvény- mindig az erősebb érvényesíti az akaratát a gyengébbel szemben. A korlátok nélküli rablóvilág eljövetelének küszöbén állunk?

  Mire jó ez? Kinek az érdeke? Kell ez nekünk? Meddig tűrjük, hogy ezek a garázdák szabadon fosztogassanak, fenyegessenek bennünket és lopják, rabolják közös javainkat? Tegyünk ellene, mi vagyunk többen: Mohosz-al, vagy akár Mohosz nélkül!!!

 3. Az ország legnagyobb civil szervezete a MOHOSZ, ezzel szemben az érdekérvényesítő képessége zéró. Miért??

 4. Mit is mondhatnék???…
  Felháborító,és egyben tűrhetetlen ami a vizeken megy!
  Miért képzelik egyesek hogy arcon nevethetnek,és határokat nem ismerve tevékenykedhetnek??
  Miért gondolják hogy ők sebezhetetlenek,és soha semmilyen következménye nem lesz ennek?
  Nem kell sok…és egyszer csak cikkeznek majd a kontra oldalról is,hisz tudjuk…”kutya harapást szőrivel”!!
  Én úgy gondolom,ha időm,és pénzem engedné,lenne néhány strigulám a már említett kontra oldalon!
  És ha valamilyen véletlen folytán a sors úgy hozza,áldozok ennek (időt-pénzt)!!!
  Az egyetlen hobbim a horgászat,ezt nem adom!

 5. Szerintem ez egy kicsit túl van lihegve! Több mint 20 éve járok Tassra horgászni. Igaz én a Kunira kezdtem járni de azért elég sokat előfordultam az 5-6-os vízen is. Na, akkor volt ott rabsickodás! Fényes nappal komplett családok gerebléztek gátlástalanul és nem ‘trükkösen”, hanem beöntöttel ahogy illik. Mégis volt hal vastagon. Aki akkor járt oda, (mára csak pár ember jár oda közülük ) az
  ezt alátudja támasztani. Mind ahogy azt is, hogy annak a korszaknak a mostani halőrők, azoknak is a vezetője vetett véget. Róla mindenki tudja, hogy nem egy ijedős ember. Már lehet, hogy túlon
  túl nem az! A mai napig bármikor bárkit leigazoltat és feljelent ha az illető rászolgált. A csapatot csak erősítette a cikkben említett V.Csabi, aki a másik fél örült, félelmet nem ismerő ember. Pedig aki ismeri, tudja, hogy nem egy hegyomlás. Érdemes lenne a MOHOSZ-tól lekérdezni, hogy az elmúlt 5 évben hány feljelentés írtak meg ők ketten!!
  Na, szóval szerintem nem a rabsickodás miatt romlottak meg halfogás esélyei Tasson. A probléma szerintem több rétű. Kezdődött azzal, hogy a bősi erőmű átadása óta átlag 1 méterrel kisebb a víz a Dunán és mint tudott, a tassi horgászati lehetőségek eléggé vízállás függők. Pláne akkor amikor a Duna torkolati részétől az 5-ös víz közepéig fel van töltődve. 5 éve ígérik, hogy jövőre ki lesz kotorva! A zsilip meg sokszor hetekre el van zárva, mert túl kicsi a víz ahhoz, hogy Pesten a Kwassay-n az iszapküszöbön áttudjon folyni. Még a hab volt a tortán, hogy a MOHOSZ kivette a vizet a fehérjegyből. Ez után mert észrevehetően megcsappant a horgászok száma. 3 éve nem áll be a hal telelni a turbina öbölbe, ami pedig évtizedekig a környék talán legnagyobb haltelelő helye volt. Ez most vagy átlag alacsony víz miatt van vagy -és itt elértünk a második problémához- a kormoránok is igen csak rászoktak a könnyű halfogásra. Kimerem jelenteni hogy 7-8 évre visszamenőleg minden évben hatványozva több volt bent belőlük. Most 2 éve már nincs egy sem mert már a hal sem áll be! Most ott tartunk, hogy télen 1-2 elvetemültön kivűl, senki nem megy télen horgászni Tassra. Ha még matekozunk is egy kicsit, ha Pestről megy le valaki horgászni teszem azt napijegyel az minimum 8-10 eFt-jába fáj alkalmamként. Ez a mai gazdasági helyzetben nem kevés! Pláne ha még szórakozni sem tud az ember egy jót ezért a pénzért.
  Idéntől bezárták mind a 2 a cikkben említett horgásztanyát is. Szépen elkoptak a csónakok is. Tavasztól elkezdődnek az turbina munkálatai. Ha az eredeti elképzelés válik valóra akkor RSD-t a Büdössarokban fogják ki vezetni a nagy Dunára, kikerűlve az 5-6-ost. Tehát az csak a hajóforgalmat fogja szolgálni. Nem egy verőfényes jövőkép
  Na, de nagyon elkalandoztam az eredeti témától, a rabsickodástól. Én nem állítom, hogy Tasson mindenki szent. Sajnos tavasz és a nyár eleién időnként “magas” vízállás behoz nem kevés busát és elcsábul 1-2 ember, de nem ez jellemző. De én azt tapasztaltam, hogy halőrök minden szabálytalankodóval kőkeményen eljárnak, akit így vagy úgy szabálytalanságom csípnek!

Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s