One comment on “Orvhorgászt fogtak a Balatonon

 1. Örömteli ez a hír, ugyanakkor elgondolkodtató.

  Lakossági bejelentés nélkül nem megy? KÖZTUDOTT, hogy a Fonyódi-árkon, a Nyugati- övcsatornán és a balatonkeresztúri mólón NAGYÜZEMI MÉRETEKBEN folyik az akasztózás, gereblyézés harcsára, busára fényes nappal is, ill. emelőhálóval zsákszámra fogják az íváskor felfelé vonuló halakat a Balatonkeresztúr belterületén levő hidakról. Talán az illetékes halőr, esetleg a körzeti megbízott ezt nem tudja, nem látja? Nem akarok feltételezésekbe bocsátkozni ezzel kapcsolatban, úgyhogy itt most “no comment”.
  Különösen felháborító a tavaszi harcsaszezon. Pedig egyszerű, a vízterület sajátosságaira alkotott szabályozással elejét lehetne venni ennek a mészárszéknek.
  Az ehhez hasonló ívóhelyeken be kellene vezetni, hogy áprilistól júliusig hármashoroggal ne lehessen horgászni. A pergetőhorgászok ennek nyilván nem örülnének, de ha egyszer ennyire elfajult a helyzet, gondolom ők is egyetértenek, hogy szigorú szabályok kellenek.
  Ajánlom az illetékesek figyelmébe, hogy pl. Angliában a helyi horgászrend megsértéséért- mondjuk szakállas horog használata ott, ahol ez nem megengedett- ÖRÖKRE kitiltják az illetőt az adott vízről! Ha a balatoni szemétláda se kapna soha többé balatoni engedélyt, szerintem a haver másnap nem merne kimenni akasztózni. Ennyire egyszerű!

  Utoljára egy párbeszédből idézném a lényeget, amit az egyik gyékényesi bányatavon hallottam a tőlem nem messze horgászó “sporiktól”:

  A: …nem lehet elrakni, most már komolyan veszik.
  B: Mér?! Elveszi az engedélyem, b…meg? Próbálja meg a k… anyját!
  Vagy idegyün az ANTIRABSIC, vagy mi a f.sz?!

  Reméljük odagyün!
  Gratulálok a mozgalom elindításához!

Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s