6 comments on “A Pó halait dézsmáló magyar orvhalászokról ír az olasz sajtó

 1. Felháborító. Nem ismerem az olasz horgász-halászati szabályokat. Bizonyára ott is vannak halőrök. Gondolom több eljárási jogosultságot kellene adni a részükre, illetve, mint nálunk is előfordul, rendőrrel járják a körzetüket. Így talán vissza lehetne szorítani az orvhalászatot.
  Idézve Vitaliano Daoli-t “albánok és magyarok, akik hazájukban…”.
  Üzenem, bár lehet, nem jut el hozzá. Ne általánosítson, hogy “magyarok”. Ebben a kis országban azért becsületes emberek is élnek, akik tisztelik a hazájuk és más nemzetek törvényeit. Kérem, szorítkozzon a bűnelkövetők szóhasználatra.

 2. Én voltam a Pó folyón horgászni.
  Minden nap legalább kétszer ellenőrizték az engedélyeket, úgyhogy ez az írás egy rosszindulatú szenzációhajhász újságírói koholmány, a rendőrség sem talált bizonyítékokat.
  Megjegyezném, hogy Olaszo.-ban a kifogott harcsát tilos visszaengedni, az olaszok utálják és meg sem eszik. Ez egyértelműen le van írva az engedélyben, harcsára nincs mennyiségi korlátozás.

 3. Brucisnak igaza van,én egy évben sokszor megyek oda.Szinte havi rendszerességel.Az Olaszok ha harcsát fognak felvágják a hasát,vagy szimplán csak otthagyják a parton.Megeszi az ő kedvenc sporthalukat a chefalot,és még más nekik értékes halfajokat.Nekem sok Olasz horgász cimborám van,és csodálkoznak mikor filézem.Azt mondják annak örülnének ha teljesen eltünne a Póból.

Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s