14 comments on “STOP THIS MASSACRE – STOP THE UNGARIAN PEOPLE !!!-Part 01

 1. Sajnos ez a valóság. Nagyon szeretek a Tiszán horgászni, de ami ott is megy…. nagyon kezd elegem lenni. A vízkezelők (tisztelet a kivételnek) nem is foglalkoznak vele, 3 év alatt egyszer sem ellenőriztek, a telepítés nem is érdekelne ha látnám hogy van szigorú ellenőrzés. A horgászok sportot űznek abból, hogy ki tud több bottal horgászni, ill. ki tud több véghorgot, csapót, sorhorgot lerakni. Halat visszadobni, méretkorlátozás, tilalmi idő, na olyan nincs.Visszatérve a vízkezelőkhöz, mire költik el az engedélyekből beszedett pénzt? Miért nem ellenőrzi őket a felettes szerv, ha van olyan egyáltalán? Mit tegyek, mit tehetek ez ellen? Bombázzam őket levelekkel, bejelentésekkel??

  • Kedves sándor,

   Én hivatásos halőr vagyok és a Tisza nagy része is hozzánk tartozik.
   Sajnos én is tisztába vagyok vele hogy mi folyik a Tiszán.Az ellenörzésről annyit hogy mivel a halőr feladata nem csak az ellenörzés így 1 héten csak 2x szoktunk menni ellenőrizni,Mivel a Tisza elég nagy így nem mindig marad elég idő hogy ezen a 2 napon végig járjuk az egészet,és a munkáltató se nagyon szereti 1x a rendőröknek túlóra pénzt kell fizetni ami már az órábér 2x ese, nem beszélve arról hogyha rabsicot vagy erősen szabálytalankodót fogunk a bírósáig tárgyalás amivel majd egy egész nap rámegy fizetett nap.De nem csak az ember tud ilyen károkat okozni a halgazdaságnak ott van pl a kárókatona(kormorán(.Na az még több halat elpusztít és megsebez mint 1000 orvhalász.Magyarországon védett,nem is őshonos és túlszaporodott……. De ha a vízkezelzőhöz levelet írsz vagy rendörségi bejelentést teszel akkor minket többször küldenek ki a területre.
   Bármilyen kérdésre szívesen válszolok üdv

 2. sajnos ilyen van. De nekem egyszerűnek tűnik. Létezik olyan hatóság,,, rendőrség, halőrök, szövetségek, állatvédőrség,,, amely hatóság foglalkozik az ilyen jellegű problémával? Ha igen, akkor legalább juttassuk el a képeket hozzá. Vagy, ha ebben segítetek hogy kinek, akkor eljuttatom én.. Az egyik képen a kamion rendszáma leolvasható..KHW-340. Ez már lehet egy nyom. Persze semmit nem bizonyít, hiszen készülhetett a kép a koszos fővárosunkban is, és köze nincs a mészárláshoz, de egy ránézést megér. Sajnálatos hogy ilyen emberek vannak.. de ezzel összességében megfelelő szerv nélkül aki a törvény szigorával lesújthatna “egyedüli” emberként összefogás nélkül nem sokat tehetünk.Létre lehetne hozni egy szervezetet, ami ellenőrzi az ilyeneket, elsősorban itthon, aztán külföldön,, De gondolom rövid fejszámolás után.. hogy ez nem lenne olcsó. Max önkéntes alapon, de még akkor sem lennénk más mint pár aktivista. Szabad idő (munka miatt,, mert ennem azért kell,,, . Mást személy szerint nem tudok tenni, minthogy ha ilyennel találkozom, fellépek ellene. Amilyen módon lehet..

 3. A Pónál, meg más helyeken rabsickodó magyarokat az emelkedő árú és egyre nehezebben beszerezhető halhús és az ebből eredő nem kevés bevétel mozgatja. Minden nemzetnek megvan a maga fekete tevékenysége, sajnos nekünk is , és nem tudom mit is tehetnénk ellenük. Persze mindennek az a mentalitás az alapja,a mely miatt a hivatalos, engedéllyel rendelkező horgászt hülyének nézik a legtöbb horgásztó partján, amikor sportengedélyt akar váltani, vagy visszadobja a halat. Sajnos lassú a gondolkodásmód-váltás és soha nem is lesz teljeskörű…

 4. Mondom röviden…senkit sem érdekel ez már bebizonyosodott többszörösen, csak beszélnek róla melózni senki nem akar ebben az ügyben, másnapra el van felejtve. A képek nem egy szituban készültek, de igen is van köze néhány dologhoz..Néhány embert leszámítva, és tisztelet a kivételnek! Minden reakciónak csak örülni lehet..

 5. Szerintem elsősorban a vízkezelő a felelős, nekik kötelességük lenne rendet tenni,de inkább csak a saját üzletükkel foglalkoznak.Ha lenne szigorú ellenőrzés, megfelelő büntetésekkel, akkor sokkal kevesebben próbálkoznának. A horgászok csak fizetnek, de nem kapnak érte semmit. A szövetségi tagdíj is emelkedett 1500 Ft-ra, és mit kapunk érte? Mit tesz értünk a szövetség?

 6. Csak anyit szeretnék hozzászolni 15 ÉVIG VOLTAM A BHG HALŐRE EZ IDÖ ALATT 1000 ELFOGÁSOM VOLT SOK BIROSÁGI TÁRGYALÁS ÉN SIKERESNEK MONDHATOM MAGAM AMIT ELÉRTEM E SZAKMÁBAN DE RÁJÖTEM HOGY AMI A BHG BELÜL ZAJLOT AZ MINDENT FELÜL MÚLT LEGNAGYOBB ORVHALÁSZOK A FÖNÖKEIM VOTAK ÉS AMIKOR SZEMBESITETEM ÖKET A DOLGOKAL ÓLYAN VOLT MINT SZÉLEL SZEMBEN PISILNI ENGEM KIRUGTAK ÖK MEG A MAI NAPIG SÜTÖGETIK A PECSENYÉIKET

  Vegyük fel a kapcsolatot: antirabsic@gmail.com

 7. Uraim! Dr . Horvai Zoltán megpróbált egy ütőképes csapatot felállítani, amit elő is terjesztet a minisztériumnak a válasz elutasító volt! Hozzáteszem hogy itt nálunk nem érdek a halászati bűncselekményt megállítani! Sajnos hallottam olyanról, is hogy megfenyegették a halőr kollégát, ne szóljon bele a nagyok dolgába mert egyedül van és nem egészséges ez rá nézve!!! Ezt egy fizetett mondta egy társadalminak! Mi azért csináljuk ezt önkéntesen mert senki nem lép egyesületi szinten .annyi segítség van hogy pár halőr segít és a vízi rendészet is partner!!!

 8. A probléma az hogy azok a szervek akik ezt ellenőrzésük alatt tartják..azok sem a becsületesség példaképei… és néha több kárt okoznak a vizeken mint a rabsicok,csak őket ugyan ki ellenőrizné mikor minden hová elér a keze… sokat vagyok a Tiszán.. és nem csukott szemmel… sem tilalom sem méretkorlát sem darabszám nincs.. erre jön még a halász aki bemehet a tilosba is,ami a hálóba kerül tilalomtól mérettől független elteszik,nem beszélve arról h áradáskor nem lehet bedobni szinte csak pár helyen májusba mert varsa varsát ér.. és nem nehéz kitalálni h olyankor a ponty harcsa ami ívni készül a fő terítékük….ehhez hozzá jön a horgász is.. minden második ember szórja a kukoricát ponty tilalomban,és 10 ponty fogóból 7en HALTARTÓBA,3an vödörbe teszik!!! 6 éve horgászok ott de nem láttam még olyat aki visszatenné..akár méretes,akár nem!!ÉS erre jön még a drága jó védett madarunk aki bár nem őshonos..de okvetlen védjük mert több százan TONNA SZÁM!!!!!!!! pusztít ilyenkor a vermelő helyeken… (lásd Kisköre)…szóval van baj… ennek ellenére engem is elítélnek mert elviszem ha fogok 1 nap 3 harcsát(szabályosan,és nem tilalomban)..a nagy C&R fanok..de jó ha tudják.. nem az ilyen horgászok miatt üres a víz!!!!!!!!

 9. Az olaszok nagy része örül a harcsák pusztulásának(nem őshonos).Igazából az élve visszaeresztés büntetendő(kb 100euro körül).Kárászra is vonatkozik.A harcsa elvitelére nincs korlát,de a többi hal ponty(2db max),amur(védett) szigorúbban kezelt.(Mielött vki elindulna,hogy ebből élne 6évvel lemaradt már nem biznisz.)
  A harcsa náluk károkat okoz.Széttúrja(kifürdi) a csatornákat,pusztítja a tengeri pért és angolnát.Mind a természetőrök és a rendőrök szemethúnynak a harcsakihozatallal kapcsolatban.Az olaszok nem eszik.
  Csak a Gruppo siluro foglalkozik a kérdéssel(szerintem túloznak kicsit).
  De el lehet képzelni,hogy évekkel ezelött hasonló mennyiségben volt kint a harcsa(sajnos már nincs),mint nálunk a kisméretű rokona…Teszem hozzá elcserélnék velünk a szürkét a törpére.Mert ugye a nálunk lefogott törpék kiutaznak olaszba,bár ez miatt senki sem hisztizik.
  Egyetértek abban,hogy aki szikrát használ az (eszköz elkobzás,autó is)pénzbüntetést és börtönt is érdemel.De a háló használatért,kapáért pénzbüntetés(1000-3000euró) kint a jutalom.Ha megélhetési pecás akkor kétszer meggondolja ezt,mert már kint sincs annyi haresz,hogy bármiáron.
  Egyébként a képeitek nagy része már nagyon régi.És a rendőrök igeni foglalkoznak vele(hármashoroggal sem lehet cájgolni már,nehogy kapa legyen).Ellenőriznek szorgalmasan.
  Ja,egyébként szerintem összehasonlíthatatlan a kinti meg a hazai helyzet.Itthon minden halat visszaengedek(már ha fogok,gondolom a hazai halmennyiséget nem kell részleteznem),de kintről hozok egy két kisebb halat ami fedezi a saját igényeimet.
  Sajnálom,ha hosszúra sikerült,nem bírtam szó nélkül,minden évben megjelenik a téma a neten és nem tájékoztat csak mocskolódik.

  Üdv.
  egy öreg pó pecás

 10. Az ívási időben mikor elindulnak a halak az Ipolyon felfelé,egy szobi halász minden évben végig villanyozza az utolsó 1,5 km-t egészen a Dunáig.A torkolatot lezárja hálóval hogy biztos legyen a pusztítás.Természetesen a helyi halőr benne van a buliban.Ez nyílt titok a környéken.

Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s