5 comments on “Mégsem telepíti ki a kormány a halászokat

 1. ” Tévedés lenne a tiltás!
  Az utóbbi időben felvetődött, hogy az Európai Unió betiltaná folyóvizein a halászatot. A valóság az, hogy Brüsszel ajánlatokat fogalmaz meg ezzel kapcsolatban. Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. vezetője nem tartaná okos dolognak a tiltást. Szerinte a kis szerszámos halászatot meg kell hagyni, úgymond rekreációs tevékenységként. Ráadásul ezek a halászemberek folyamatosan a vízen vannak, figyelik a rapsicokat, őrzik a bérelt folyószakaszt, és nem mellékesen folyamatosan látják, tudják, hogy mi történik a vízi élővilággal. Lévai szerint sokkal több hasznot hoznak, mint a kifogott hal értéke. Az állam megbízhatná őket különféle feladatokkal, ők tudják, hogy mennyi és milyen hal van a vízben, mit kell és érdemes telepíteni, pótolni. Nem mellékesen alapjai lehetnek a helyi gasztronómia fellendítésének, elláthatják a piacokat, éttermeket hazai hallal. “

 2. Ez itt volt korábban, de ez sem ment át és nem is látszik ugye… 😛

  egy “kisszerszámos”
  – 2013.április.28 – 10:49 du. szerint:
  A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.

  A “Jopek” szerelését megtaláltátok ‘Szemenyén, de ő nem rabsic.
  A szerencsétlen már csak kerékpárral megy ki ‘Szemenyére általában, mert 2-3 éve nincs már járműve, lehet jogsija sem(?). Ma mesélte, hogy a horgászok meglelték az elrejtett dolgait (gondolom rúd és pálcák, ilyesmik) és demonstratíve összetörték. Mert ugye “rabsic” az, aki dugdossa… Általában az is, ez igaz.
  Ő – szerencsétlen hatvan valahány éves letenyei lakos – ellenben nem az.
  Sejtem kik vagytok itt a Muránál, velem nem is lehet dolgotok, mert én (22-23 éve engedély nélkül) emelőzök és rabsic vagyok ! :D, de nem is hagyok a parton semmit.

  Jó volna, ha minden Mura partra kiérkezésemet nem szemét takarítással kellene kezdenem! Élelmiszer és italok csomagoló anyagai, flakonok, üvegek, dobozok. Horgász kellékek csomagoló anyagai(!), használt zsinórok “pókhálóiban” botladozva sziszifuszi munka az emelős hely tisztára “söprése”. Pl. a tűz helyeiteknek az eltakarítgatása. Meg ami azon félig elégve ott maradt. (Az odaszarogatásra nem térek ki, szagolom néha pedig…)

  Készül most “csónakház” is, a Lelkes Bandi (természetvédelmi őr) csak kilobbizta valami EU-s pályázattal. Az építkezés is lekerítette a partot(!). Ami remélem nem marad úgy! De ha csónakház, akkor lesz kocaturista meg hangos tivornya, mindenféle urbánus dagonyázás és minden egyéb, ami megbontja az idilli csendet és nyugalmat. (Ha a hódokat elriogatják, az még nem lesz baj.)

  Szóval, visszatérve, amivel kezdtem: Egyikőtök megkérdezte tőlem úgy egy hete, hogy váltott-é engedélyt az a bizonyos letenyei testvérpár. Váltottak, bár egyikük nagyon beteg. (Akit utálnak a horgászok általában, tudjuk. Ő tehet róla, ha nem kompromisszumképes és minimálisan sem udvarias a horgász kollégákkal a víznél.) Viszont így kitaláltam, kik törhették össze az idősebbik testvér szerelését ott ‘Szemenyén. Ha ez nektek nagy öröm, akkor csak tördeljetek. Én nem szólok neki, hogy sejtem az összefüggést.

  Egyet viszont igen furcsálltam egy hete kb.: – …A kesztyűtartó alatt nem is kellett javítani, de olyan lett ott a kárpit-burkolat, mintha “poloskajárás” amatőr kezei csavarozták volna ferdén és félig elállóra azt az addig odasimuló burkolatot?! Lehet, hogy paranoiás vagyok (írta már “elhárítós” is nekem-rólam ezt) – de éppen attól vagyok máig életben… ;-P

  Több bizalmat egymással fiúk, sokkal többet várok!
  Egymásért vagyunk, nem egymás ellen. Érthető?

Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s